Tiilikaton huolto

Tiilikaton huolto

Perusteellinen huolto tiilikatolle

Kattotiilet rapautuvat ajan saatossa, ja alkuperäinen pinnoite poistuu noin 25 vuodessa. Tiilen rakenteellinen karkeus tulee esille, jolloin lika ja vesi pääsevät imeytymään syvälle tiilen huokosiin. Kun vesi jäätyy ja sulaa vuoron perään, tiilet halkeilevat ja katon kunto rapistuu.

Aloitamme tiilikaton huollon tekemällä perusteellisen kuntotarkastuksen, minkä jälkeen korjaamme havaitut vauriot. Sitten suojaamme rakennuksen ja suoritamme kuumapesun. Tiilikaton käsittelyvaihtoehtoja on kolme: sammaleentuhoaine, väritön suojapinnoite tai värikattopinnoite.

Perushuolto

Teemme kuntotarkastuksen katemateriaalille, aluskatteelle, läpivienneille sekä kattoturvatuotteille. Vaihdamme rikkinäiset tiilit ehjiin, minkä lisäksi paikkaamme sekä tiivistämme läpiviennit ja vuotavat rännit.

Katon kuumavesipesu

Kuumavesipesussa katto pestään huolellisesti kaikesta irtoroskasta ja pinttyneestä liasta. Kuuma vesi mahdollistaa vedenpaineen laskemisen, sillä liian kova paine rikkoo tiilen pinnan. 

Käsittely sammaleentuhoaineella

Tiilien huokosissa ja saumojen välissä piilevä sammaljuuristo tuhotaan sammaleentuhoaineella. Näin varmistamme, ettei pinnoitteen alle jää elävää sammalta ja että katto pysyy pidempään puhtaana.

Tiilikatteen pinnoitus

Pinnoituksella tiilikate palautetaan uudenveroiseen kuntoon. Pinnoitus tapahtuu ruiskulla kahteen kertaan, jotta pinnoite imeytyy syvälle tiilin huokosiin ja pinnasta saadaan tasainen. Pinnoite voi olla joko väritön suojapinnoite tai värikattopinnoite.

Loppusiivous ja tarkastus

Siivoamme jälkemme perusteellisesti ja lajittelemme jätteet asianmukaisesti. Tämän jälkeen käymme yhdessä tarkastamassa kaikki tehdyt työt ja samalla kirjataan lopputarkastusraportti.

Ota yhteyttä

kustannusarvio2

  • Tiilikaton huolto
  • Peltikaton huolto
  • Huopakaton huolto
  • Ulkoverhouksen huolto
  • Kiinteistöhuolto
  • Muu, mikä? Kerro osiossa "Lisätiedot".